Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣΣχολικές δράσεις

Turtle Walk

Μια ευκαιρία δόθηκε στους εκπαιδευτικούς του Αγίου Νικολάου, μέσω του Ιδρύματος Γ. και Α. Μαμιμάδη και του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων ν. Λασιθίου να παρακολουθήσουν ένα πρωτότυπο και νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το @TAG.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να εξοικειωθούν περισσότερο με τις γλυπτικές εγκαταστάσεις στο Sculpture Garden of Minos Beach art Hotel μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης «αυτοανακάλυψης» που αναπτύσσεται σε επτά στάδια/διαδρομές.

Το Turtle Walk επιτρέπει στους μαθητές να βιώσουν τον Κήπο των Γλυπτών με αυτόνομο και αυτοκατευθυνόμενο τρόπο με φορητή εργαλειοθήκη – το κιτ περιπλάνησης “χελώνας” – στο χέρι, έχοντας σαν κεντρικό άξονα τον Λαβύρινθο από την αρχαία Κνωσσό. Άλλωστε:

«Ο λαβύρινθος είναι μεν ορατός, αλλά ο Μινώταυρος δεν εντοπίζεται εύκολα»

Στη συζήτηση που ακολούθησε, προτάθηκε στους δημιουργούς του προγράμματος η προσαρμογή του σε άτομα με Αναπηρία, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν μαθητές που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία της περιοχής.
Σημειωτέων πως για τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου, θα είναι σχετικά εύκολο, αφού μέσα από τα έργα, έχουμε συμμετάσχει με 5 διαφορετικές συμμετοχές (εφημερίδα, project, spot μικρής διάρκειας, ταινία) στο Διεθνή Διαγωνισμό: Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες, αποσπώντας και στους πέντε το 1ο βραβείο.
Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Μαυροειδή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο