Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔιαγωνισμοίΔΡΑΣΕΙΣΣχ. Έτος 2022-2023

Παράξενα αντηχούν οι φωνές μέσα στη σιωπή

Μια βόλτα των μαθητών στα χωριά τους, είναι αρκετή για να αποτυπώσουν τις στιγμές που τους εντυπωσιάζουν. Οι στιγμές αυτές, αυτά τα κλάσματα δευτερολέπτου, αυτά τα κλικ,  στάλθηκαν στον 1ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας: Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…

Ένας διαγωνισμός μαθητικός, μια καλλιτεχνική μαθητική γιορτή. Οι φωτογραφίες του  σχολείου μας, είχαν την τιμητική τους,  είτε με έπαινο είτε ως διάκριση συμμετοχής στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί. Οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν, αξιολογήθηκαν για την πρωτοτυπία της έκφρασης και την αισθητική τους απόδοση από πενταμελή κριτική επιτροπή έγκριτων διεθνών φωτογράφων.

Η θεματολογία ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, αφού είχε να αναδείξει το κρητικό τοπίο, τις πόλεις και τα χωριά της Κρήτης και την καθημερινή ζωή της Κρήτης! Θύμιζε κάτι από Γιάννη Ρίτσο και από το «Όνειρο καλοκαιρινού μεσημεριού».

«ΦΩΝΑΞΑΜΕ τον πλανόδιο φωτογράφο που πέρναγε το πρωί στον κάμπο.
Κάτσαμε κάτου απ’ τις αμυγδαλιές, βάλαμε στη μέση τη γιαγιά και
τον παππού και σφίγγαμε τα χείλια μη γελάσουμε καθώς κοιτούσαμε το
στρογγυλό τζαμάκι που ‘μιαζε με το μάτι της νυσταγμένης αγελάδας.
Στην φωτογραφία δεν ήταν τίποτ’ άλλο παρά λουλούδια, πεταλούδες και ήλιος.
Γέλασε κι η γιαγιά μαζί με τον παππού γιατί δεν είμαστε παρά
λουλούδια, πεταλούδες και ήλιος…»

Στο διαγωνισμό συνολικά συμμετείχαν 720 φωτογραφικά έργα 132 μαθητών και μαθητριών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικών μονάδων από όλη την περιφέρεια της Κρήτης. Τα έργα των μαθητών και μαθητριών που απέσπασαν βραβείο ή έπαινο καθώς και αυτά που διακρίθηκαν με συμμετοχή στην έκθεση, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Έκθεση Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 Ιουνίου έως 22 Ιουνίου 2023 στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, Δουκός Μποφόρ 20 και η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 19:0021:00.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την καλλιτεχνική γιορτή!

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός Γιώργος Μαυροειδής

Μετάβαση στο περιεχόμενο