Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔιαγωνισμοίΔΡΑΣΕΙΣΣχ. Έτος 2022-2023

Βραβεύσεων συνέχεια…

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Για άλλη μια φορά, το σχολείο μας στο επίκεντρο των βραβεύσεων. Συνολικά τα έργα μας, απέσπασαν τέσσερεις διακρίσεις.

  • 1ο  βραβείο στην κατηγορία Project με τίτλο: Σπαράγματα του Πόντου. Οι μαθητές με αφορμή του έργου του Ν. Καζαντζάκη: «Προμηθέας Δεσμώτης», μεταμορφώθηκαν σε σπαράγματα και δημιούργησαν ένα ημερολόγιο.
  • Στην κατηγορία Εφημερίδα, αποσπάσαμε επίσης το 1ο βραβείο. Τίτλος της εφημερίδας «Διάλογοι». Οι μαθητές των σχολείων με τα οποία συμπράξαμε, έγραψαν άρθρα για τον Πόντο, την Προσφυγιά, τον ξεριζωμό.
  • Στην κατηγορία Παραμύθι, αποσπάσαμε το 2ο  βραβείο. Τίτλος παραμυθιού: «Οι ψυχές και τα γαλάζια μολύβια». Ένα παραμύθι, όπου οι ψυχές, αναπολούν την πατρίδα τους τον Πόντο.
  • Στην κατηγορία ταινίες Μυθοπλασίας, αποσπάσαμε το 2ο  βραβείο. Τίτλος ταινίας: Μνήμες Πόντου: Πόνος, Λόγος, Πίστη, Ελπίδα. Μια ταινία σπονδυλωτή γυρισμένη σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με έντονα στοιχεία του Ελληνικού Ποντιακού στοιχείου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα σχολεία με τα οποία συμπράξαμε. Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Νάουσας, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Βέροιας, το Γυμνάσιο Νεάπολης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης. Ευχαριστούμε επίσης, το 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.

Νωρίτερα, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ανακοίνωσε τα βραβεία του διαγωνισμού: Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον. Τα βραβευθέντα έργα, προωθήθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό. Το σχολείο μας, απέσπασε δύο από τα 5 βραβεία. Στην κατηγορία Φωτογραφία με το έργο: Τω βίω μάχου και στην κατηγορία Φωτοϊστορία με το έργο: Η κόκκινη κυρά του καλοκαιριού.

Επίσης, το σχολείο μας διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας με τίτλο: «17 προκλήσεις… για έναν καλύτερο κόσμο» αποσπώντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία Εφημερίδες Ειδικής Αγωγής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο