Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣΔράσεις Εργαστηρίου ΓεωπονίαςΕργαστήριο Γεωπονίας Τροφίμων και ΠεριβάλλοντοςΣχολικές δράσεις

Γαστριμαργικός Περίπατος

«Ανάμεσα σ’ αυτό που είσαι και σ’ αυτό που θα ήθελες να είσαι δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά μόνο η αποδοχή και η συμπερίληψη».

Ένας περίπατος για εμάς, δε σημαίνει μόνο χαλάρωση, ξεκούραση, παιχνίδι, χάσαμε το μάθημα. Ένας περίπατος είναι συνδυασμός χαλάρωσης και γνώσης. Πόσο μάλιστα όταν η γνώση έρχεται από ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν. Από ανθρώπους που είναι συνεχώς δίπλα μας, στηρίζουν όποια προσπάθειά μας, ενισχύουν τις επιθυμίες μας και φυσικά, βοηθούν τα συναισθήματά μας να αναδυθούν, αποδεικνύοντας πως μια κοινωνία είναι πρωτοπόρα μόνο εάν είναι συμπεριληπτική!

Ακολουθήσαμε το δρόμο που μας οδήγησε στο St. Nicolas Bay Resort. Στην αρχή στην κουζίνα του. Με τον αγαπητό φίλο μας exchef Τάσο Παπαδάκη, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Γραμματέα της chef Γιώργο Παπουτσιδάκη. Στη συνέχεια προσθέσαμε στην παρέα μας τον κ. Γλυνό Αλέξανδρο, Γενικό Διευθυντή του Ξενοδοχείου ST. NICOLAS BAY RESORT HOTEL & VILLAS. Μοναδική φιλοξενία, με επίκεντρο τους μαθητές του τμήματος Γεωπονίας – Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
Πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές. Κατσαρόλες μικρές και μεγάλες, τηγάνια μεγάλα και μικρά, κουτάλες και πιρούνες, όλα σοφά ταιριασμένα. Και δίπλα οι μυρωδιές. Μπαχάρια και αρώματα που συμπληρώνουν ένα πιάτο ακόμα πιο σοφά ταιριασμένα.

Η στάση μας ήταν στο ζαχαροπλαστείο του Ξενοδοχείου. Εκεί που οι μυρωδιές δεν λυπούνται κανένα! Οι τάρτες είχαν την τιμητική τους. Με ένα ζυμάρι και οδηγούς τους φίλους μας, οι μαθητές έκαναν τις δικές τους τάρτες. Μέσα θα μπει κρέμα και μετά φρούτα!

Όταν κοιτώντας στα μάτια των παιδιών
προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε την ευτυχία τους και το χαμόγελό τους
ήρθατε και μας είπατε πως έχουμε αγαπηθεί χρόνια τώρα.
Και σήμερα ήρθαμε για να μας κεράσατε γλυκές τάρτες!
Σαν ένα γλυκό του κουταλιού με νερό κρύο στην κάψα του καλοκαιριού!

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, ευχαριστούμε για την αποδοχή σας, σας ευχαριστούμε για όλα!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαυροειδής Γιώργος ΠΕ88.02, Δεμέτζου Ζηνοβία ΠΕ30, Κοκολάκη Σοφία ΠΕ23

Μετάβαση στο περιεχόμενο