Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε με τρεις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών μας με βραβευμένα έργα σε εθνικούς διαγωνισμούς (Χριστουγεννιάτικο καράβι, Αφίσα Υπάρχω – Υπάρχεις – Συνυπάρχουμε και Βιώσιμη Πόλη). Το βίντεο δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μπορείτε να δείτε τα έργα των μαθητών μας στο 0,43’’.

Ακολουθεί το μήνυμα του Προϊσταμένου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Χ. Παπαϊωνάννου«Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, καλλιέργειας του σεβασμού και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Η αναγκαιότητα δημιουργίας εκπαιδευτικών συστημάτων που βασίζονται στις αρχές της ενταξιακής/συμπεριληπτικής εκπαίδευσης αποτελεί πλέον διεθνές πρόταγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, με αφορμή τη σημερινή ημέρα σχολεία από όλη τη χώρα ενώνουν τις φωνές τους για να υψώσουν ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Ευχαριστούμε όλες τις σχολικές μονάδες που, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, απέστειλαν στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης υλικό με δράσεις και μηνύματά τους για την 3η Δεκέμβρη. Το υλικό αυτό αξιοποιήθηκε για τη δημιουργία του σύντομου βίντεο που ακολουθεί».

Μετάβαση στο περιεχόμενο