Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔιαγωνισμοίΔΡΑΣΕΙΣΣχ. Έτος 2022-2023

Απολογισμός συμμετοχής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου σε Σχολικούς Διαγωνισμούς Σχολικού Έτους 2022-2023

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική σχολική χρονιά αποδείχτηκε η φετινή, αφού το σχολείο μας, συμμετείχε με 55 έργα, σε διάφορες κατηγορίες, πολλών και ποικίλων διαγωνισμών (παγκόσμιους, ευρωπαϊκούς, εθνικούς, διεθνείς και περιφερειακούς) είτε μόνοι μας, είτε συμπράττοντας με άλλα σχολεία. Διακρίθηκε στους 31 (έως τώρα) που συμμετείχε.

Συγκεκριμένα:

1. Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Eκπαιδευτικές Γέφυρες. Συμμετείχαμε σε έντεκα (11) κατηγορίες, και διακριθήκαμε στις εννέα (9) με το  πρώτο (1ο) βραβείο. Οι κατηγορίες που συμμετείχαμε ήταν: Παραμύθι, Ιστοσελίδα, Project, Τρισδιάστατη κατασκευή, Ταινία Μυθοπλασίας, Αφίσα, Εφημερίδα, Σποτ, Τραγούδι, Διήγημα, Ζωγραφική. Τον διαγωνισμό, διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος. Στο διαγωνισμό, συμπράξαμε με δεκαεπτά (17) σχολεία Ειδικής και Γενικής Αγωγής.

Στο συνημμένο τόμο PDF μπορείτε να δείτε τα βραβευμένα έργα.

2. Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Τέχνης. Οι Μαθητικοί Αγώνες Τέχνης, διοργανώθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη. Το σχολείο μας συμμετείχε σε τέσσερεις κατηγορίες του διαγωνισμού: Ποίηση, Βίντεο, Ζωγραφική, Φωτογραφία. Διακρίθηκε και στις τέσσερεις, με ένα 1ο βραβείο, δύο 2α βραβεία και ένα 3ο βραβείο.

3. 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποντιακού Ελληνισμού: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον: Συμμετείχαμε σε έξι κατηγορίες: Project, Ζωγραφιά, Εφημερίδα, Ταινία Μυθοπλασίας, Παραμύθι και Ποίημα. Διακριθήκαμε στις τέσσερεις  απ’ αυτές, με δύο 1α βραβεία και δύο 2α βραβεία. Συμπράξαμε δε, με επτά (7) σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής, απ’ όλη την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών

Στο συνημμένο τόμο PDF μπορείτε να δείτε τα βραβευμένα έργα.

4. 7ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ». Συμμετείχαμε σε τέσσερις κατηγορίες: Τραγούδι, Ποίημα, Ταινία μικρού μήκους, Διήγημα Διακριθήκαμε στις δύο με ένα 1ο και ένα 2ο βραβείο. Συμπράξαμε με τρία σχολεία Γενικής Αγωγής. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το  Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη.

Περισσότερες πληροφορίες στους συνδέσμους:

6. Ελληνική εταιρία προστασίας φύσης. Το σχολείο μας βραβεύτηκε για το σύνολο των περιβαλλοντικών δράσεών,  κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

8. 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, εικονικής επιχείρησης. Προκριθήκαμε στις finalist δέκα καλύτερες εικονικές επιχειρήσεις.

10. 1ος Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας.  Ο διαγωνισμός, διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2022-2023. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν “Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…” Συμμετείχαμε με έξι φωτογραφίας  μαθητών, από τις οποίες διακρίθηκαν οι τρεις. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε στο λινκ:

11. Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ CHALLENGES ΙΙΙ». Συμμετείχαμε με ένα μενού που αφορά στη μεσογειακή διατροφή με τη χρήση τοπικών προϊόντων. Διακριθήκαμε με το 2ο βραβείο.

12. Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Σχολικής Εφημερίδας με τίτλο «17 προκλήσεις… για έναν καλύτερο κόσμο». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες» και αφορούσε στην έκδοση φύλλου σχολικής εφημερίδας αφιερωμένου στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Διακριθήκαμε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία Ειδικής Αγωγής.

13. Το κλίμα αλλάζει: Συμμετείχαμε με έξι φωτογραφίες στην κατηγορία kolaz, χωρίς όμως, να διακριθούμε.

14. ΟΗΕ: Μαθητικός Διαγωνισμός 2022: «Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός». Συμμετείχαμε με τέσσερα έργα. Περιμένουμε αποτελέσματα.

15. Ίδρυμα Λασκαρίδη: Η θάλασσα που θέλω να έχω: Συμμετείχαμε με ομαδικό έργο το οποίο διακρίθηκε στην κατηγορία κολάζ.

16. Συμμετοχή στο διαγωνισμό της Ένωσης Γονέων Δήμου Αγίου Νικολάου. Συμμετοχή με τέσσερα έργα μαθητών στη ζωγραφική και στη μαντινάδα τα οποία διακρίθηκαν.

17. Κάμερα Ζιζάνιο: Το φύλλο σε πρώτο πλάνο. Συμμετείχαμε με μία ταινία μικρού μήκους, για την οποία περιμένουμε αποτελέσματα.

18. Δράσεις για ένταξη του σχολείου στη λίστα με τα Αειφόρα Σχολεία της Ευρώπης. Δράσεις για απόκτηση σημαίας και σήματος αειφόρου σχολείου, από ομάδα Εκπαιδευτικών με τίτλο: Ελληνικό Αειφόρο Σχολείο και από την οργάνωση Aeiforum αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

19. «6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ”: «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη». Ο διαγωνισμός, διοργανώθηκε από το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Συμμετείχαμε σε δύο κατηγορίες του διαγωνισμού και περιμένουμε αποτελέσματα.

20. 13ος Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;; Ο διαγωνισμός, συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Προεδρία της Κυβέρνησης), το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου. Συμμετείχαμε με δύο ταινίες στο διαγωνισμό σε σύμπραξη με το 1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου.

 21. 4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακών Ταινιών με τίτλο: «Το φύλλο σε πρώτο Πλάνο». Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και Νέους, τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Συμμετείχαμε στο διαγωνισμό με μία ταινία και περιμένουμε αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο συμμετοχής μας στους διαγωνισμούς κύριος άξονας ήταν η Συνεργασία, η Σύμπραξη και η Συμπερίληψη. Γι’ αυτό, συνεργαστήκαμε με πολλά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα συνεργαστήκαμε με σχολεία από: Άγιο Νικόλαο, Νεάπολη, Ηράκλειο, Χανιά, Αγρίνιο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Βέροια, Αλεξανδρούπολη, Κωνσταντινούπολη, Λεμεσό, Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα συνεργαστήκαμε με τα παρακάτω σχολεία, τα οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα:

  1. 1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου
  2. 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου
  3. 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου
  4. 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου
  5. Γυμνάσιο Νεάπολης
  6. Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Χανίων
  7. ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ηρακλείου
  8. 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων Αθήνας
  9. ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αγρινίου
  10. 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου
  11. 1ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θέρμης
  12. 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης
  13. 1ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης
  14. Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
  15. 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
  16. Δημοτικό Σχολείο Αντώνη Τσόκου Αγίας Νάππα
  17. Λύκειο Αγίου Ιωάννη Λεμεσού
  18. Ζωγράφειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κωνσταντινούπολης
  19. Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Νάουσας
  20. ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Βέροιας
Μετάβαση στο περιεχόμενο