Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔιαγωνισμοίΔιάφοραΔΡΑΣΕΙΣΣχ. Έτος 2022-2023

Καλό καλοκαίρι…

Η φετινή σχολική χρονιά τελειώνει με μία επιπλέον διάκριση του σχολείου μας. Αρκετά επίκαιρη, αφού πολύς από το χρόνο μας θα καταναλωθεί στη θάλασσα και στις παραλίες της. Όπως είπε και ο ποιητής Κ.Π. Καβάφης:

Τραγούδι τρυφερό η θάλασσα μας ψάλλει,
τραγούδι που έκαμαν τρεις ποιηταί μεγάλοι,
ο ήλιος, ο αέρας και ο ουρανός.

Ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός του Ιδρύματος: «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης», με τίτλο «Η θάλασσα που θέλω να έχω!», ολοκληρώθηκε! Με περισσότερες από 500 συμμετοχές, μαθητές και μαθήτριες Α/άθμιας και Β/άθμιας εκπαίδευσης μας έδειξαν πώς αντιλαμβάνονται τη θαλάσσια ρύπανση και ποιο είναι το θαλάσσιο περιβάλλον που ονειρεύονται.

Ο μαθητικός διαγωνισμός είχε ως στόχο να παρακινήσει τους μαθητές να συλλογιστούν το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης και να αναζητήσουν λύσεις και τρόπους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Συνολικά 20 δημιουργίες ξεχώρισαν λόγω της πρωτοτυπίας τους και της στοχευμένης σύνδεσής τους με το θέμα. Ανάμεσα σ’ αυτές και η δική μας κατασκευές, που τίτλο είχαν: «Για να μην τα βρούμε στο πιάτο μας».

Ψάρια της θάλασσας, της λίμνης και του ποταμού, που στην κοιλιά τους είχαν πλαστικά για τροφή! Ο συμβολισμός του έργου μας ήταν απλός και ευκολοκατανόητος. Αναφερθήκαμε στην όμορφη και καθαρή θάλασσα που θέλουμε να έχουμε και στην ευθύνη όλων μας να προσπαθήσουμε να τη διασφαλίσουμε.

Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη θάλασσα καθαρή, όσο μπορούμε, τουλάχιστον από τα ανθρώπινα απορρίμματα. Φεύγοντας από την παραλία να μην ξεχάσουμε τα σκουπίδια μας. Και ας  μαζέψουμε ένα δυο μπουκάλια πλαστικά ή μία σακούλα πλαστική και να τη ρίξουμε στον κάδο ανακύκλωσης.

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας. Ραντεβού το Σεπτέμβριο, με περισσότερη διάθεση!

Μετάβαση στο περιεχόμενο