Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔιάφοραΔΡΑΣΕΙΣΣχολικές δράσεις

Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα

Έαρ μικρό έαρ βαθύ έαρ συντετριμμένο.
Κι ο Χριστός στο Έαρ Σταυρωμένος!
Ν. Καρούζος, Ποιήματα Α’ και Β’

Ήταν δειλινό της Άνοιξης όταν ανέβηκε το Γολγοθά του. Για να ξεκινήσει μαζί με την Άνοιξη η Σωτηρία του ανθρώπου! Συνηθίζουμε να γιορτάζουμε το Πάσχα ως νίκη της ζωής, επειδή ο Ιησούς «θανάτω θάνατον πατήσας» αναστήθηκε!
Λίγα λουλούδια, μαζί με κόκκινα αβγά και λίγο παραπέρα μερικά κουλουράκια να σηματοδοτούν για τους μαθητές μας τον ερχομό του Πάσχα και την προσμονή της Ανάστασης! Την ημέρα εκείνη που λέμε αλλιώς: «Λαμπρή»! Τη λέμε «Λαμπρή», γιατί είναι μια «καθαρή διάφανη μέρα», «Λαμπρή» τη λέει ο λαός, γιατί λάμπει η νίκη της ζωής επί του θανάτου. Κι αυτή είναι η στιγμή του θαύματος. Και τη στιγμή του θαύματος τα πάντα ηρεμούν και η θάλασσα ησυχάζει.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Μαγειρικής, έστησαν μοναδικές δημιουργίες που μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στο Πάσχα! Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, φρόντισαν να στολίσουν τις δημιουργίες αυτές με ανοιξιάτικα λουλούδια του αγρού!
Και ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη πάντα επίκαιρος:

«Χριστέ, κι αν όλοι σ’ αρνηθούν, δε θα πεθάνεις! Γιατί στον κόρφο μου το αθάνατο νερό κρατώ και σε κερνώ, και κατεβαίνεις πάλι στη γης, και περπατάς μαζί μου στα χωράφια, βολές σωπαίνοντας γλυκά, βολές ταΐζοντας το Λόγο τον καλό στα πεινασμένα πλήθη»!

Η Διευθύντρια, οι Εκπαιδευτικοί, το Ε.Ε.Π , το Ε.Β.Π. και οι Μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου, σας εύχονται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Μετάβαση στο περιεχόμενο