Στάζανε οι λέξεις «Αγάπη» και «Προσφορά»!

Η καθιερωμένη σε ετήσια βάση πλέον γιορτή στις 27 Σεπτεμβρίου από τον ΠΑΟΔΑΝ, Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, θεωρείται γιορτή χαράς, προσφοράς και αλληλεγγύης. Ένα τεράστιο τραπέζι, μια μεγάλη παρέα, που κάθε χρόνο, εδώ και 4 χρόνια, μαγειρεύει τα πιο νόστιμα και ευφάνταστα φαγητά. Διακεκριμένοι Σεφ ή καλύτερα διακεκριμένες «ψυχές», είναι στην παρέα μας και όλοι μαζί γινόμαστε μια αγκαλιά.

Το σχολείο μας δεν μπορούσε να μη συμμετέχει και αυτή τη χρονιά. Μία ευφάνταστη συνταγή, ένας «Γύρος διαφορετικός», ήταν το Menu που κληθήκαμε να προσφέρουμε: Πίτα γεμιστή χειροποίητη, ψημένη στο σαζ, με ψιλοκομμένη πανσέτα, γιαούρτι με δυόσμο, ντομάτα, κρεμμύδι και πράσινη εξωτική σαλάτα.

Πολύτιμοι οι συμπαραστάτες μας σ’ αυτό το εγχείρημα. Το ευχαριστώ είναι λίγο πραγματικά και απλώς, θύμιζε τους στίχους του Μπόρχες:

Δεν μπορώ να αποτρέψω τα παραπατήματα σου.
Μόνο μπορώ να σου προσφέρω το χέρι μου
να κρατηθείς και να μη πέσεις.

Αυτά τα άτομα λοιπόν, εμείς ευχαριστούμε. Αυτά τα άτομα, που έχουνε μια ζεστή καρδιά και είναι δεμένα με τη γη. Στη ζωή τους έχουν μάθει να προσφέρουν και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχαριστούμε πολύ φίλε μας Γιάννη Μπαξεβάνη, Αγαπημένοι μας exchef Γιώργο Μακρή και Σωτήρη Ευαγγέλου, Συνοδοιπόροι στο έργο μας Blue gr, Minos Beach Art Hotel, αγαπημένε μας Στράτο, Πόπη και όλοι οι εργαζόμενοι. Ευχαριστούμε την υπέροχη ομάδα του ΠΑΟΔΑΝ, το Χάρη, το Λευτέρη, την Ελπινίκη και όλους όσοι συμμετείχαν ως εθελοντές στην όμορφη εκδήλωση.

Τι να πούμε για τους υπέροχους Δημοσθένη και Γιάννη και το Super Market Αριάδνη, το γείτονα και φίλο κ. Δερμιτζάκη τον εκλεκτό Λιοντομήτσο. Το κρεοπωλείο του κ. Βελιβασσάκη στη Νεάπολη και το super Market Χαλκιαδάκη για την προσφορά τους στο σχολείο μας.
Τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη Μάνο Καραλάκη με τις θαυμάσιες σαλάτες του, όπως επίσης και τον Μιχάλη Φθενάκη με τις υπέροχες επίσης, σαλάτες του. Το Μάνο Πατεράκη με τις νόστιμες και ζουμερές ντομάτες του. Όλη την παρέα του Λασιθιώτικου φούρνου, καθημερινό μας συνοδοιπόρο…

Το Γιάννη Πεδιαδίτη και τη Νίκη με τις εκλεκτές πίτες που ήταν η βάση της επιτυχημένης συνταγής μας.

Τον ακούραστο πρώην Διευθυντή του Σχολείου μας, κ. Κωστή Δεμέτζο για τις ώρες που αφιέρωσε στην προετοιμασία του menu.

Τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και τον Πρόεδρό της κ. Τάσο Παπαδάκη. Το ξενοδοχείο St. Nikolas, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, για την οικονομική τους βοήθεια!

Το Χάρη και την Έλσα από το ΚΕΠΕΑ ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης, που ήταν στο πλευρό μας, ακούραστοι χαρίζοντάς μας θετική ενέργεια.

Ευχαριστούμε και τους chef που πέρασαν από τον πάγκο μας και μας στήριξαν με την παρουσία τους. Τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, τον κ. Γιάννη Λουκάκο, Μανόλη Παπουτσάκη, Νανά Καμπούρα, Μιχάλη Χάσικο, Μίλτο Αρμένη. Την κ. Άρτεμη Τζίτζη, δημοσιογράφο στο Αθηνόραμα.

Τη Λάουρα, την Ελένη, τη Μαριλένα, τη Γιώτα και το Γιάννη, τους εξαιρετικούς μας μαθητές. Τους γονείς των μαθητών μας. Την Ειρήνη, τη Μάγδα και την Ερωφίλη και φυσικά τους συναδέλφους που βρίσκονταν εκεί, βοηθώντας να πετύχουμε το στόχο μας. Τους Γιώργο Μαυροειδή, Ζήνα Δεμέτζου, Χριστίνα Σαββάκη, Αλεξάνδρα Φερτεκλίδη, Μανόλη Πατελάκη, Νίκο Οικονομάκη, Ελπίδα Καληωράκη και φυσικά τη Διευθύντριά μας κ. Αγορίτσα για όλη τη στήριξη κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της υλοποίησης της δράσης!

Τέλος, όλους όσοι πέρασαν και δοκίμασαν τη δική μας γαστριμαργική πρόταση για ένα διαφορετικό υγιεινό γύρο με πίτα ή μια πίτα κυπριακή με φάβα και σαλατικά!

Σας ευχαριστούμε πραγματικά όλους και σας χαρίζουμε μια τεράστια αγκαλιά!

Ραντεβού πρώτα ο Θεός, το 2023, με μία άλλη γαστριμαργική πρόταση!

Υπεύθυνοι συντονισμού δράσης: Γιώργος Μαυροειδής ΠΕ88.02, Ζηνοβία Δεμέτζου ΠΕ30

Μετάβαση στο περιεχόμενο