Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣΕκπαιδευτικές επισκέψειςΣχ. Έτος 2021-2022

Εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στο LAHERS

Σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στο Ηράκλειο. Επισκεφθήκαμε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (Laboratory of Health and Road Safety – LAHERS).

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διάκρισης του σχολείου μας στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό για την Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας με τίτλο: “ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΖΩΗΣ”.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν στον προσομοιωτή οδήγησης «Virage VS500Μ», ο οποίος διαθέτει προηγμένο λογισμικό προσομοίωσης και χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο περιβάλλον οδήγησης παρέχοντας ρεαλιστική αίσθηση όλων των λειτουργιών. Η εικονική αυτή οδήγηση περιλάμβανε ποικίλα περιβάλλοντα, όπως μέσα στην πόλη, στην εθνική οδό και στο βουνό, σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Κατόπιν, οι μαθητές μας, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μικρές διαδρομές με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι πρωτόγνωρες αυτές εμπειρίες ενθουσίασαν τους μαθητές μας!

Στη συνέχεια, απόλαυσαν το μεσημεριανό τους γεύμα στο Beer O’ Clock.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μανιδάκη Άννα και την ομάδα της για την ξενάγηση και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στην οδηγική συμπεριφορά και την οδική ασφάλεια.

Ευχαριστούμε, επίσης, το προσωπικό του Beer O’ Clock για την ευγένειά τους και την άψογη εξυπηρέτηση.

https://lahers.hmu.gr/

Μετάβαση στο περιεχόμενο