Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣΔράσεις Εργαστηρίου ΓεωπονίαςΕργαστήριο Γεωπονίας Τροφίμων και ΠεριβάλλοντοςΕργαστήριο Μαγειρικής-ΖαχαροπλαστικήςΚοινωνικός ΛειτουργόςΣχολικές δράσεις

Μάθε μας για τα Χριστούγεννα στη χώρα σου! 3η μέρα: Ταξίδι στο Bristol!

Μincemeat: The gift of love and happiness!

Η Τρίτη μέρα του ταξιδιού μας, μας βρίσκει στο Μπρίστολ της Αγγλίας, παρέα με τη Βίβιαν, να ετοιμάζουμε μικρά και απολαυστικά Mincemeat. Φυσικά, δεν έχουν κιμά μέσα, αλλά είναι ένας γλυκός πειρασμός αποξηραμένων φρούτων και ζύμης.

Το Mincemeat είναι ένα Αγγλικό γλυκό, το οποίο αποτελείται από ένα μείγμα ψιλοκομμένων αποξηραμένων φρούτων (αποξηραμένα κεράσια, σταφίδες, μήλο, χυμό και ξύσμα από το μανταρίνι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, κ.λ.π), με ελάχιστο κονιάκ και μία κλασική ζύμη τάρτας.

Αν και η παρασκευή του μπορεί να ακούγεται δύσκολη, είναι ιδιαίτερα εύκολη, αφού τα πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Τόσο η ζύμη όσο και η γέμιση, ετοιμάζονται γρήγορα και στη συνέχεια αφού τοποθετηθούν σε μικρά φορμάκια ψήνονται στους 180ο για περίπου μισή ώρα. Στο τέλος, πασπαλίζονται με άχνη ζάχαρη και τη συνέχεια αναλαμβάνει ο ουρανίσκος μας! Αύριο θα βρεθούμε ξανά στο νησί μας στην τελευταία στάση του Χριστουγεννιάτικου ταξιδιού μας!

Οι μέρες αυτές, μας δίδαξαν πως πρέπει να κρατάμε καλά μέσα μας αυτές τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε με τις «Κυρίες του Κόσμου», να κρατάμε τις μυρωδιές που μας χάρισαν, την όμορφη γεύση των γλυκών τους, την όμορφη εικόνα τους και γενικά την όμορφη εμπειρία που αποκτήσαμε, μέχρι να τις σημειώσουμε κάπου έτσι ώστε να μην τις ξεχάσουμε ποτέ μας!

Η δράση είναι συνέχεια της Χριστουγεννιάτικης δράσης: Μάθε μας τη χώρα σου και υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, είναι οι: Γιώργος Μαυροειδής, Μαριάννα Σταυρουλάκη και Ζηνοβία Δεμέτζου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο