Πιπεριά: Ένας πολύχρωμος διατροφικός θησαυρός!

Οι πιπεριές είναι εξαιρετικά πλούσιες σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α δύο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών, ενώ επίσης περιέχουν μεγάλη συγκέντρωση καροτενοειδών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Έτσι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη μείωση των συμπτωμάτων ορισμένων ασθενειών.
Το πραγματικό θρεπτικό περιεχόμενο της πιπεριάς είναι εντυπωσιακό και προκαλεί ως ένα βαθμό έκπληξη, δεδομένης της μικρής περιεκτικότητας του συγκεκριμένου λαχανικού σε λιπαρά.

Οι πιπεριές αποτελούν μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε, περίπου 145 miligrams για κάθε φλιτζάνι, ενώ περιέχουν και περισσότερο από τριάντα διαφορετικά καροτενοειδή.

Γι’ αυτό το λόγο και οι πιπεριές δεν υπήρχε περίπτωση να λείψουν από το μικρό μας θερμοκήπιο. Τα φυτά που περίσσεψαν, μεταφυτεύτηκαν σε μικρά δοχεία με το κομπόστ της περασμένης χρονιάς. Η συνέχεια στην καρποφορία!

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Μαυροειδής Γιώργος ΠΕ88.02

Μετάβαση στο περιεχόμενο