Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣΕκπαιδευτικές επισκέψειςΣχ. Έτος 2021-2022

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών. Η σημερινή ημέρα αφορά στην ενίσχυση της διακυβέρνησης για τη μείωση των φυσικών καταστροφών με σκοπό να οικοδομήσουμε ένα πιο ασφαλές και ανθεκτικό κόσμο.

Η σημερινή ημέρα, θεωρήθηκε η πλέον κατάλληλη ημέρα, για να επισκεφτούμε με τους μαθητές μας την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγίου Νικολάου. Και ένας λόγος παραπάνω, όταν η επίσκεψη αυτή έγινε σε συνέχεια των σεισμικών δονήσεων που ταλαιπωρούν το νησί μας τις τελευταίες ημέρες.

Οι ασκήσεις προσομοίωσης Πυρόσβεσης και Αντισεισμικής προστασίας με την καθοδήγηση του Ανθυποπυραγού κ. Κων. Αφορδακού και της Πυρονόμου κ. Άννας Κουτάντου – οι οποίοι απέδειξαν την εμπειρίας τους – εμπλούτισαν τις γνώσεις μας, ενώ παράλληλα διαπιστώσαμε την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου και που αφορά σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών!


Τους μαθητές, συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Γιώργος Μαυροειδής, Μαριάννα Σταυρουλάκη, Χριστίνα Σαββάκη και Ιωάννα Παπαθανασάκη.

Αποχαιρετώντας γεμάτοι ευγνωμοσύνη τους φίλους μας στα μυαλό μας στριφογύριζαν τα λόγια του Ο. Ελύτη από το Άξιον Εστί:

Πάντα πάντα περνάς τη φωτιά για να φτάσεις τη λάμψη.

Πάντα πάντα τη λάμψη περνάς

για να φτάσεις ψηλά τα βουνά τα χιονόδοξα.

Ευχαριστούμε πολύ τους Εκπαιδευτές καθώς και τον Διοικητή της Π.Υ. Αγίου Νικολάου, Αντιπύραρχο κ. Κων. Γεροδήμο, για την τόσο όμορφη φιλοξενία!

Μετάβαση στο περιεχόμενο