Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔιαγωνισμοίΔΡΑΣΕΙΣΣχ. Έτος 2020-2021

Διάκριση του Σχολείου μας στον Εθνικό Διαγωνισμό 2021 Δίκτυο ΠΕ “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”

Μια διαφορετική «Metamorphosi» του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου!

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου ΠΕ «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» προκηρύχτηκε Εθνικός Διαγωνισμός για την ανάδειξη καλύτερου άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο περιβαλλοντικού περιεχομένου, τον οποίο διοργάνωσαν οι εταιρίες: α) Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, β) Young Reporters for the Environment (YRE) και: Foundation for Environmental Education (Fee).

To σχολείο μας (E.E.E.EK. Αγίου Νικολάου), συμμετείχε στην κατηγορία Video Καμπάνια, περιβαλλοντικού περιεχομένου ηλικίας 15-18 ετών, με τίτλο: «Metamorphosis». Το video του σχολείου μας, ήταν το μοναδικό που διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές!

Τα σκουπίδια έξω από το σχολείο μας, τα οποία Μεταμορφώθηκαν και δημιούργησαν μία Βιώσιμη Πολιτεία από τους μαθητές μας, ήταν οι πρωταγωνιστές του video! Τέσσερα πολύχρωμα κουβάρια, ξεκίνησαν ένα παράξενο ταξίδι από το σχολείο μας και σταματούσαν, όπου συναντούσαν πεταμένα σκουπίδια. Τα πεταμένα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν, αποτέλεσαν χρήσιμα υλικά, τα οποία με την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Ζωής Πανέ, μεταμορφώθηκαν σε μία «διαφορετική» οικογένεια, η οποία τοποθετήθηκε σε μία πεταμένη «ψαροκασέλα», ως μέλος μιας Βιώσιμης Πόλης.

Οι συμμετοχές των σχολείων αξιολογήθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου, ακολουθώντας τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης με εκείνα του Διεθνούς Διαγωνισμού, που προκηρύσσεται κάθε χρόνο από το Διεθνή Συντονιστή του Δικτύου. Τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούσαν κυρίως στη μορφή, στη δομή και στην ποιότητα της συμμετοχής, στο αν εστίαζαν σε ένα τοπικό περιβαλλοντικό θέμα, στην έρευνα με συνεντεύξεις και στη διάχυση της πληροφορίας στην τοπική κοινωνία.

Η συμμετοχή μας, η οποία διακρίθηκε, προωθήθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό και τα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο 2021.

Το video του σχολείου, έχει αναρτηθεί στο youtube με τον τίτλο: «Metamorphosis» ( www.youtube.com/watch?v=sgpIDRTh7gA ) και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν οι: Γιώργος Μαυροειδής, Ελένη Πλεξουσάκη, Ζωή Πανέ και Στέλλα Παπαχρήστου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο