Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔιαγωνισμοίΔΡΑΣΕΙΣΣχ. Έτος 2021-2022

«ΣΙΝΕΜΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;» Μια όμορφη τελετή Βράβευσης!

Ήμασταν κι εμείς εκεί. Στην εκδήλωση βράβευσης του 12ου Διεθνή Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους: «Cinema… διάβασες;». Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, το Υπουργείο Παιδείας, και Θρησκευμάτων τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, την ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-22 και συμμετείχαν 250 περίπου σχολικές μονάδες και 7.500 μαθητές. Ανάμεσα στις ταινίες που διακρίθηκαν, ήταν και η ταινία «Στιγμές Αλήστου Μνήμης», η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Νοιάζομαι και Δρω». Η ταινία δημιουργήθηκε σε σύμπραξη με το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου και αφορούσε στις γυναικοκτονίες που έγιναν το 2021. Την ταινία μπορείτε να τη δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή, η Υφυπουργός Υγείας κ. Γκάγκα, η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης, η κ. Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο Πρέσβης της Κύπρου, ο Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, Βουλευτές κομμάτων, κ.λπ.

Η βράβευση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου και 1ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, έγινε από τον Βουλευτή κ. Μ. Θραψανιώτη και την κ. Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Μετά τη λήξη της τελετής απονομής, επισκεφτήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. Θραψανιώτης, είχε φροντίσει να μας δεχτούν, τόσο η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή, όσο και ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης. Άκουσαν προσεκτικά αυτά που είπαμε τόσο εμείς ως εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές που ήταν μαζί μας. Στη συνέχεια, ο κ. Θραψανιώτης μας παρέθεσε γεύμα στο εστιατόριο της Βουλής, κλείνοντας μ’ αυτό τον τρόπο αυτό που αναζητούμε και προσδοκούμε για τους μαθητές μας: την απόκτηση εμπειρίας.

Φύγαμε και είμαστε σίγουροι πως οι μαθητές κέρδισαν δύναμη, κουράγιο και αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε να ορθώνουν το ανάστημά τους συνομιλώντας με εκείνους που αποφασίζουν για τη ζωή τους, εκθέτοντάς τους τις απόψεις τους, τις αγωνίες τους για το μέλλον και την ανάγκη να ακούγεται η φωνή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο