Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔιαγωνισμοίΔΡΑΣΕΙΣΣχ. Έτος 2021-2022

Bravo Schools, μπράβο Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

Κάπως έτσι κλείνει μια όμορφη και δυνατή σχολική χρονιά. Μια χρονιά που μας γέμισε όμορφες και δυνατές στιγμές, όπως: επιτυχίες, διακρίσεις, βραβεία (εθνικά και διεθνή). Δεκαοκτώ (18), ο τελικός απολογισμός. Δεκαέξι Πρώτα βραβεία, ένα Δεύτερο και ένα Τρίτο! Σημαντική συλλογή, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του σχολείου μας.

Είχαμε φυσικά και αποτυχίες, απογοητεύσεις, άσχημες στιγμές, όμως στο σχολείο μας πιστεύουμε και εφαρμόζουμε το: «Μπορεί να απογοητευθείς αν αποτύχεις, αλλά είσαι χαμένος αν δεν προσπαθήσεις. Και αν πέσεις εφτά φορές, να σηκωθείς οκτώ»!

Η τελευταία μέρα, μας βρήκε με ακόμα ένα σημαντικό βραβείο, ενός απαιτητικού διαγωνισμού.
Του: «4ου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Bravo Schools-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο».
https://inactionforabetterworld.com/bravo-schools-2022/

Ο διαγωνισμός ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, αφού συμμετείχαν περίπου 350 μαθητικές δημιουργίες που αφορούσαν στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, 351 σχολεία, περίπου 20.299 μαθητές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  32.000 ενεργοί πολίτες. Τελικά, επιλέχθηκαν 66 (τέσσερις ανά κατηγορία) και στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι 12 καλύτερες (τρεις ανά κατηγορία). Οι κατηγορίες αφορούσαν σε δράσεις όπως: Συνεργασίας με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία, σε εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα, σε μαθητικές δημιουργίες και σε συνεργατικά προγράμματα. 

Το σχολείο μας συμμετείχε και στις τέσσερις κατηγορίες. Μέσα στις τελικές 66 που επιλέχθηκαν για βράβευση, υπήρχαν δύο δικές μας: Το βίντεο «Στιγμές Αλήστου Μνήμης» και το πρόγραμμα «Καλλυντικά και Αναπηρία». Παρ’ όλο που η τελική βαθμολογία για τη βράβευση των μαθητικών εργασιών αναδείχτηκε μέσα από τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής και της ψηφοφορίας του κοινού (60-40 η αναλογία), καταφέραμε και αποσπάσαμε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Μαθητικές Δημιουργίες» με την διπλοβραβευμένη μας πλέον ταινία: «Στιγμές Αλήστου Μνήμης». Μία ταινία που ήταν αποτέλεσμα μαθητικής σύμπραξης με το 1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου και αφορούσε στις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, το 2021.

Μετάβαση στο περιεχόμενο