Θαύμα ιδέσθαι! Χημικοί εν δράσει…

Μαγικές στιγμές σήμερα με τους μαθητές μας, οι οποίο έγιναν μικροί χημικοί, στο πλαίσιο εκπόνησης του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο: Καλλυντικά και Αναπηρία.

Στο ΒΙΟΑΡΩΜΑ, αυτόν τον όμορφο, ευλογημένο και φιλόξενο χώρο, με τη βοήθεια του Χημικού και φίλου μας Άρη, οι μεγάλοι θυμηθήκαμε τα νιάτα μας και τα εργαστήρια Χημείας, οι δε μικροί βίωσαν την μαγεία της Χημείας, παρασκευάζοντας καλλυντικά που θα μας βοηθήσουν τόσο ιαματικά, όσο και χαλαρωτικά. Παρασκευάσαμε κεραλοιφή για τις πληγές και το δέρμα μας, με έλαια από ενδημικά φυτά της Κρήτης. Serum με θεραπευτική αλόη και χαλαρωτικά αιθέρια έλαια για το πρόσωπό μας, σαπούνια με άρωμα τριαντάφυλλου και αποσμητικό χώρου με αιθέρια έλαια λεβάντας και υλάνγκ υλάνγκ!

Όπως τελικά αποδείχτηκε μετά τη δοκιμή των καλλυντικών μας, η ομορφιά έχει μεγάλη δόση καλοσύνης μέσα της. Γιατί εκτός από τα καλλυντικά, εκτός από το βιωματικό εργαστήριο που μας πρόσφερε γνώσεις, βιώσαμε κι αυτή την αύρα καλοσύνης που μας μετέφερε το εργαστήριο στο ΒΙΟΑΡΩΜΑ. Σ’ αυτό το χώρο, όλα ήταν ωραία: και το πρόσωπο, και το ντύσιμο, και η ψυχή, και οι σκέψεις! Σας ευχαριστούμε όλους. Ευχαριστούμε Μανούσο, Κάλια, Άρη…

Φεύγοντας από το εργαστήριο και ανανεώνοντας το ραντεβού μας, τα λόγια του Λουντέμη τριγύριζαν στο μυαλό μας:
«Βάλε μια δύση κι ένα βαρκάκι να λιώνει μέσα. Ομορφιά!
Μα, αν δεν υπάρχει μάτι να το δει, είναι ομορφιά;»
Εμείς το είδαμε, το νιώσαμε, το χαρήκαμε και το απολαύσαμε…

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Γιώργος Μαυροειδής, Ελένη Πλεξουσάκη

Μετάβαση στο περιεχόμενο