Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣΕργαστήριο Γεωπονίας Τροφίμων και ΠεριβάλλοντοςΕργαστήριο Μαγειρικής-ΖαχαροπλαστικήςΣχολικές δράσεις

Δημιουργικές στιγμές!

Συνδιδασκαλία του τομέα Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής με τον τομέα Γεωπονίας.

Μαρμελάδα μήλο-φραγκόσυκο με κανέλα και μαστίχα

2 κιλά μήλα βιολογικά

1 κιλό χυμός φραγκόσυκο

1 κιλό μαύρη ζάχαρη

5 στικ κανέλας

Χυμός ενός λεμονιού

20 σταγόνες έλαιου μαστίχας

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα φραγκόσυκα. Κρατάμε τους σπόρους τους για να τους χρησιμοποιήσουμε ως φυτική πηκτίνη.

Στη συνέχεια, τρίβουμε τα μήλα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό φραγκόσυκου, την κανέλα και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν και ξαφρίζουμε. Αν δούμε ότι δεν έχει γίνει αλοιφή, χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ για να λιώσουμε το μήλο. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες μαστίχας και βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Σημείωση: Η μαρμελάδα μας δε θέλει πολύ ζάχαρη, επειδή τα φρούτα είναι πολύ ώριμα και αρκετά γλυκά!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαυροειδής Γιώργος ΠΕ88.02, Σταυρουλάκη Μαριάννα ΠΕ88.04

Μετάβαση στο περιεχόμενο