Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣΕργαστήριο ΠληροφορικήςΣχολικές δράσεις

Συμμετοχή του Σχολείου μας στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Με δεδομένο το γεγονός ότι η εκπαίδευση, η γνώση, το παιχνίδι, η χαρά και η ξεγνοιασιά είναι δικαίωμα και ανάγκη για όλα τα παιδιά, καθώς επίσης, και του δικαιώματος  να υπάρχει σχεδιασμένη φροντίδα για τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών – όχι ίδιων – σε όλους τους μαθητές

αποφασίσαμε για πρώτη φορά να συμμετάσχουμε στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το Σχολικό Έτος 2020 – 2021.

Δεδομένων των συνθηκών λόγω COVID 19 και του γεγονότος ότι τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης παρέμειναν στη διαζώσης λειτουργία τους, έγινε συζήτηση στο Εργαστήριο Πληροφορικής, αποφασίστηκε το θέμα εργασίας και η μεθοδολογία του και τέλος συστάθηκε η ομάδα που θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ.

Αν και κάθε μαθητής ανέλαβε ένα συγκεκριμένο ρόλο, του δινόταν η δυνατότητα να παρέμβει διακριτικά στο ρόλο των συμμαθητών του. Έτσι εξασφαλίστηκε η αλληλεπίδραση και η συνεργασία μεταξύ τους. Το τελικό αποτέλεσμα τους δικαίωσε αφού αναδύθηκε το συναίσθημά τους μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία.

Η εργασία αποτελείται από δύο κύρια μέρη, με επιμέρους μέρη.

Επειδή ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι ένας μαθητής με αναπηρία είναι πιο ευάλωτος στις παγίδες του διαδικτύου, αποφασίστηκε το 1ο μέρος, να αφορά στη δημιουργία ενός παραμυθιού με τίτλο «Το Όνειρο». Το παραμύθι, αναφέρεται στη συζήτηση ενός παιδιού κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού ονείρου με τον Υπολογιστή του. Στους διαλόγους, δόθηκε έμφαση στους κινδύνους του Διαδικτύου και στις παγίδες στις οποίες μπορεί να υποπέσει ένας έφηβος. Η ηχογράφηση έγινε στο εργαστήριο Πληροφορικής με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα animation έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το project.

Το 2ο μέρος, ήταν καθαρά «Συμβουλευτικό». Οι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν σε γραφή easy to read απλά κείμενα με οδηγίες προς τους μαθητές, με τίτλο «Είμαι εδώ για σένα». Τα δύο μέρη ενώθηκαν και δημιουργήθηκε ένα ενιαίο βίντεο.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πλεξουσάκη Ελένη, Μαυροειδής Γεώργιος, Παπαχρήστου Στυλιανή, Παπαδάκη Ανδριανή, Δεμέτζου Ζηνοβία, Θεουλάκη Ραφαηλία, Πανέ Ζωή

https://www.digifest.info/index.php/el/

http://ira.digifest.info/2021/03/blog-post_15.html

Μετάβαση στο περιεχόμενο