Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣΣχολικές δράσεις

Καπέλα γεμάτα φως: Ένα ταξίδι παρέα με την ΑΝΕΚ Lines

Μ’ ένα καπέλο στο κεφάλι μου, γίνομαι ό,τι θέλω… Μ’ ένα μεγάλο καπέλο στο κεφάλι μου, αλλάζω και γίνομαι όπως θέλω! Φοράω πολλά καπέλα. Καπέλα που μου χαρίζουν χαμόγελα. Καπέλα που τα γεμίζω με αναμνήσεις. Φοράω καπέλα που με κάνουν να ξεπερνώ το φόβο μου.

Ένα ταξίδι, προσφέρει πολλές εμπειρίες ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται με καράβι και διαρκεί πολλές ώρες. Θέλεις να ξοδέψεις τις ώρες και να απολαύσεις το ταξίδι, μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Η λύση βρέθηκε μπροστά μας, στο κατάστημα του καραβιού της ΑΝΕΚ, με τα πολλά καπέλα. Μπήκαμε και δοκιμάσαμε όλα όσα βρέθηκαν μπροστά μας. Έτσι γιατί θέλαμε να βγάλουμε από μέσα τους όχι λαγούς όπως οι μάγοι, αλλά ευτυχία και χαμόγελα. Να ξεχειλίσει το καράβι με χαρούμενες στιγμές!

Σίγουρα έχουν περάσει πολλά αυτά τα καπέλα. Ήρεμες θάλασσες, θυμωμένες θάλασσες. Σίγουρα θα τα έχουν δοκιμάσει πολλές νέες κοπέλες και ίσως πολλά παιδιά να πόζαραν για χατίρι των γονιών τους.

Θέλω να φορέσω το πιο όμορφο και να του πω ένα τραγούδι. Ένα αψηλό τραγούδι για σιρόκους και αφροπούλια που τρέχουν να προλάβουν το καράβι. Για ένα καράβι με πανιά λευκά και κόντρα φλόκους, που θα έρχεται για να μας πάει μια βόλτα στα πιο όμορφα και γαλήνια νερά.

Ίσως το πιο όμορφο είναι αυτό που γράφει «Πριγκίπισσα». Μπορεί πάλι να είναι το ασπρόμαυρο με την κορδέλα που του χαρίζει λάμψη και ομορφιά. Και το μωβ είναι όμορφο. Κι αυτό με τον μεγάλο φιόγκο που το στολίζει μ’ αρέσει!

Τα δοκιμάσαμε όλα. Μπλε, μωβ, ψάθινα και υφασμάτινα. Τα αφήσαμε μετά, μόνα τους να περιμένουν τον επόμενο επισκέπτη που θα τα φορέσει. Μόνα τους σε ένα πάγκο, ταιριασμένα όμως, με σοφία. Τουλάχιστον, να νιώθουν και να θυμούνται πως κάποιο μικρό παιδί τα αγάπησε και τα ήθελε όλα. Πολύ!

Ευχαριστούμε ΑΝΕΚ για το ταξίδι!

Μετάβαση στο περιεχόμενο